VILLIMIELI

Villimieli on pikkuinen tyttö. Aivan kuin joku sinun kaverisi tai naapurintyttö. Sellainen, jolla on joskus lököttävät verkkarit ja eriparisukat, tai toisena päivänä hopeanhohtoinen prinsessamekko ja keijunsiivet, riippuen hieman siitä millä tuulella hän on aamulla noussut sängystä.

On Villimielellä ihan tavallinenkin nimikin. Se on Venni, mutta Vennin äiti on jo aikaa sitten antanut lapselleen lempinimen Villimieli ja sillä melkein kaikki kutsuvat häntä nykyään. Villimielen äiti nimittäin huomasi jo tytön ollessa pieni, että hänen päänsä kuhisi runsaasti värejä, kimalletta ja mielikuvitusta koristelemaan normaalia arkielämää.

VILLIMIELI JA HURJA VIRUS

Villimieli on pieni koululainen, jolla on vilkas mielikuvitus ja nopeat hoksottimet. Kun outo virus alkaa vaivata tietokoneita ja lelueläimiä ja kadulla kävelee vastaan täti, jolla on kuminauhanenäliina kasvoillaan, alkaa Villimielen mieltä askarruttaa. Onneksi äiti osaa kertoa, mikä se virus oikein on ja pikkuvelikin tajuaa, ettei räkää kannata syödä. Ainakaan kovin paljon.

Villimieli ja Hurja Virus on tarkoitettu lapsille ja lapsiperheille, varhaiskasvatukseen ja vaikkapa kotikouluissa käytettäväksi vastaamaan lasten huoliin ja kysymyksiin koskien nyt vallitsevaa koronatilannetta.

Tekijät toivovat kirjalle laajaa levitystä, jotta mahdollisimman moni saisi siitä iloa ja lohdutusta arkeen, sekä mielekästä yhteistä tekemistä.